Roy Andersson / 28 maj – 9 januari 2022 / Stockholm

Roy-yra

Hyllade filmregissören Roy Andersson står i blickfånget hela hösten på Kulturhuset Stadsteatern. Den pågående utställningen “Roy Andersson: Om detta att vara människa” fylls nu på med en rad aktiviteter, filmvisningar, workshops och samtal med fokus på Anderssons säregna bildspråk och uppmärksammade konstnärskap. Roy-yran tar plats både i city och på Kulturhuset Skärholmen.

Psykologer tittar på film, Roy Andersson ur ett modeperspektiv, djupgående samtal med professorer och filmvetare, samt filmskapande för unga, är några av punkterna i Roy-yran. Och varje månad blir det filmbonanza med Roy Anderssons prisade filmer – allt från debutfilmen En Kärlekshistoria, via En duva satt på en gren och funderade på tillvaron till senaste filmen Om det oändliga. Till det visas några av filmerna som varit stora inspirationskällor för Roy Andersson, däribland Cykeltjuven och La Notte.
Se hela programmet nedan! 

https://kulturhusetstadsteatern.se/roy-yra
https://www.facebook.com/kulturhusetstadsteatern/?fref=ts%22
www.royandersson.comLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *